Zgoraj
Android, Mobilne naprave, Samsung, Testi

Samsung Galaxy SIII – Test

Pred kratkim sem imel v testu po mojem mnenju trenutno najboljši telefon na svetu – Samsung Galaxy S3. Omenjeni telefon je na voljo v modri in beli barvi. Bela barva mu res super paše in na srečo sem takšnega imel tudi na testu. Seveda se ne bi branil niti modrega.

Samsung Galaxy SIII
Samsung Galaxy SIII

Med testiranjem sem napisal že dva članka:

 

Pri odpiranju škatle sem bil presenečen, kako je telefon tanek in lahek. Težak je le 133g in debel samo 8,6mm. Občutek v roki je fantastičen.

 

Pod plastiko se skriva 4-jederni procesor takta 1,4 in 1Gb RAM-a. Mislim da to pove vse, kako hitro in tekoče delujejo vse aplikacije.

Quadrant ocena
Quadrant ocena

Tudi po dizajnu se razlikuje od prejšnjih Galaxy telefonov sam je še nekoliko bolj zaobljen in tipka spodaj je precej tanjša. Kot verjetno že vsi veste poganja Android ICS (4.0) operacijski sistem, se pa pričakuje tudi nadgradnja na 4.1. Operacijski sistem je preveden v slovenščino, tako da tudi tisti, ki se bojite super telefonov zaradi tujih jezikov ne boste imeli težav.

Spredaj
Spredaj
Zadaj
Zadaj
Zgoraj
Zgoraj

 

Spodaj
Spodaj

 

Samsung na svoje Galaxy telefone namešča tudi svoj uporabniški vmesnik, tako da telefon na prvi pogled ne izgleda “čistokrvi” Android verzije 4. Ta vmesni se od verzij pred Androidom 4 ni veliko spremenil. Na Galaxy S3 opazimo nov način odklepanja, vodno ozadnje po katerem moramo podrsati. Ostale stvari so zelo podobne kot so bile.

Zaklenjen zaslon
Zaklenjen zaslon
Odklenjen zaslon - namizje
Odklenjen zaslon – namizje

 

Po spletu sem opazil nekaj kritik, da s fotoaparatom niso veliko napredovali, zato me je zanimalo predvsem to področje.

V meniju kamere je dodana funkcija HDR, katera odlično deluje, če vemo, kdaj to funkcijo uporabiti. Spodaj se slika, ki je slikana skoraj proti soncu, kjer je nebo z navadno sliko povsem prežgano, je pri HDR sliki takšno kot mora biti:

Galaxy S3 HDR
Galaxy S3 HDR

Odličen dodatek pri kameri, ki nam pomaga pri tem, da slike niso prežgane, je pa to žal koristno le pri stvareh ki so primeru. Drugače je kvaliteta slik za telefon povsem v redu. Za objavljanje na spletu in tudi tisk fotografij je povsem OK, ni pa seveda slika kot je pri kakšnem D-SLRju, ampak je tudi senzor nekajkrat manjši.

Telefon je zmožen snemati HD video, kratek test:

 

Veliko se na spletu pojavljajo tudi govorice o bateriji in o tem, da telefon zdrži le nekaj ur. Sam lahko rečem da nisem imel težav s tem. Če nimamo vklopljenih povsem vseh sinhronizacij, potem baterija zdrži tudi 2 dni, sicer pa od jutra do večera mi je zdržala brez težav ob klicih, wi-fi-ju in kar dosti ostale uporabe.

Nakup priporočam!

Osebno sem bil zelo zadovoljen s telefonov. Med delovanjem ni opaziti zatikanja, vse teče gladko, ima tudi veliko uporabnih funkcij gibanja, ki jih ostali telefoni ne poznajo. Če imate denar in željo po dobrem telefonu s telefonom Samsung Galaxy S3 vsekakor ne boste grešili. Moti vas lahko le velikost (ne debelina ampak širina in višina), katere se hitro navadiš in pa morda to, da je plastičen, brez kovinskih delov, kar se morda za telefon takšnega ranga pričakuje – so pa s tem prihranili na teži in debelini.

9 comments

   Zaenkrat še nisem dobil S4 na test, če/ko dobim, napišem tudi prispevek. Zaenkrat še nimam informacij ali bom telefon dobil v test.

  Mene pa zanima kako se ekran lahko apraska ce je kao d se ne more ? S ma kao neko zascito? A men se je spraskau ekran vendar imam telefon vecino casa v etuiju. In to kar globoka praska -.-

   Ime Gorilla Glass 2, to ne pomeni da se ravno ne more spraskati, je pa veliko bolj odporen proti tem kot ostala stekla… Sedaj obstaja tudi že verija 3, katero steklo je še močnejše in odpornejše na praske. To še ne pomeni da se v primeru da s kamnom, ključem in podobnem praskamo ekran ne bo spraskal. Če ga res vedno nosiš v etuiju ne vem, kako je lahko nastala takšna praska, mogoče je bil kdaj kakšen kamenček v etuiju zraven?

  Na zadnji strani so namreč tisto ceneno gladko plastiko zamenjali s kakovostnejšo plastiko z rahlo reliefnim pikčastim vzorcem. Tudi, če sem na telefon pritisnil s silo, se plastika ni pogrezala in tudi čričkastih zvokov ni bilo od nikoder. Čeprav si po kakšnih luksuznih materialih tudi druge izvedbe Galaxy S ne bomo zapomnili, pa je nov model po občutku, ki nam ga daje zunanjost, vsaj razred višje od lanskoletne izvedbe. Optimus X2 je za odtenek manjši in zaradi na otip gumijastega zadnjega pokrovčka in visoke kvalitete izdelave na otip podobno prepričljiv, a je občutek pri rokovanju zaradi višje mase Optimusa kar precej drugačen.

  Zdravo! Mene pa zanima kam se obrniti za servis? v garanciji seveda. Ne dela mi slušalka in večkrat vmes prekinja. Hvala, lp Andreja

   Naprave Samsung dobim od Janus Trade d.o.o., ki skrbijo nasploh za uvoz in promocijo Samsunga pri nas…

   Nokia telefone pa dobim od Futura PR, ki skrbi za promocije Nokie v SLO.

Oddaj komentar...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.