LG, Mobilne naprave, Testi

LG G Flex – Test

LG G Flex

Ponovno sem imel na testu posebneža. Tokrat sem nekaj časa preživel s telefonom LG G Flex, ki velja za prvi upogljivi telefon. G Flex je telefon, ki vzbudi zanimanje še preden ga prižgeš. Ukrivljen je toliko, da se to opazi že na daleč in vprašanj kot: “Kaj pa imaš to?” je bilo veliko. LG je s tem telefonom želel izstopati in mislim, da jim je to uspelo. Koliko je to uporabno si preberite v nadaljevanju.

Specifikacije

 • Procesor: 4-jedrni procesor 2,26 GHz
 • Delovni pomnilnik: 2 GB
 • Notranji pomnilnik: 32 GB
 • Zaslon: 6 palčni, 720 x 1280 px, Gorilla Glass 2
 • Kamera: 13 MP, spredaj 2,1 MP
 • Baterija: 3500 mAh
 • Operacijski sistem: Android 4.2.2 (V ZDA že 4.4)
 • Dimenzije: 160,5 x 81,6 x 8,7 mm
 • Teža: 177g

Uporaba

Tipke na zadnji strani
IR, Kamera in fizične tipke na zadnji strani

LG G Flex je pravi velikan, saj meri celo nekaj milimetrov več kot Samsungov Galaxy Note 3. Strojno je telefon zelo zmogljiv in spada med najdražje telefone, ki so trenutno na slovenskem tržišču. Ob pogledu na specifikacije me je zmotila resolucija zaslona, ki je na 6-inčnem zaslonu samo HD in to se seveda pri uporabi opazi, saj ima gostoto le 245 ppi. Za moje, ne tako male roke, je bil telefon tudi malo prevelik. Če imamo proste obe roki je super, ker je uporaba velikega zaslona lahka, ko pa moramo več stvari storiti le z eno roko, se lahko pojavi težava, da s palcem ne dosežemo celotne površine zaslona. Ukrivljenost zaslona mi je bila všeč, saj ponuja posebno izkušnjo. Najbolj se pri uporabi ukrivljenost vidi pri drsanju gor/dol, kjer se vidi, kako besedilo prihaja/odhaja na okrivljenem delu. G Flex nima fizičnih gumbov na strani ali spodaj ampak na hrbtni strani, tako kot LG G2. Zdi se, da so ta del še nekoliko izboljšali, gumb je postal tudi lučka, ki sveti za določena obvestila. Tudi tipke za glasnost so še lažje za uporabo – morda ta občutek dobimo tudi zaradi ukrivljenega zaslona. Seveda je zaradi tipk zadaj tudi tukaj potem zaslon povsem do roba telefona, kar je super.

LG je v G Flex poleg upogljivosti in ukrivljenosti dodal še eno skrivnost – telefon na zadnji strani sam celi praske. Tole se sliši kot čudež, vendar naj čudežev ne pričakujemo. Sicer LG ne laže, na hrbtni strani res praske izginejo same, vendar samo tiste rahle, ki nastanejo morda ob trenju ključev in telefona v žepu. Kakšna bolj globoka praska bo ostala na njegovem hrbtu za zmeraj.

Ker je LG G Flex strojno zelo močan, o samem delovanju ne bom pisal veliko, saj je zelo preprosto – telefon deluje tekoče, brez zatikanja, nisem imel težav s kakšnih pregrevanjem – se pravi deluje kot se od telefona v tem cenovnem razredu spodobi.

Programska oprema je podobna kot pri ostalih napravah LG višjega cenovnega razreda, tako da nam dodatnih funkcij na manjka.

Baterija

Baterija je pravo presenečenje, saj je trenutno najbolj zmogljiva na trgu – ima kar 3500 mAh. Res je, da se polni nekoliko dlje, ampak bistvo je, da drži precej dlje. Brez težav sem z enim polnjenjem preživel z delujočim telefonom vsaj 2 dni. Če smo že tako vajeni pametne telefone polniti vsako noč, potem mislim, da ni korenjaka, ki bi mu uspelo LG G Flex-a sprazniti od jutra do večera. Želim si, da bi vsak telefon imel takšno baterijo.

Kamera

Specifikacije kamere so obetajoče, s 13MP pričakujemo že res dobre slike. LG G2 se je na tem področju odlično izkazal, LG G Flex pa je v tej točki malenkost slabši, a še vedno dober. Občasno kamera zgreši fokus in tudi zajemanje se mi zdi, da je malce počasnejše kot pri LG G2.Večina uporabnikov nad kamero najbrž ne bo razočarana. Če ne slikamo športa bomo brez težav naredili lepe fotografije, tu in tam bomo morali slikanje ponoviti, česar pa smo na mobilnih napravah tako že vajeni. Glede na ceno in datum izida pogrešam stabilizator slike, ki ga je LG namestil že v Nexus 5 in LG G2.

Primeri fotografij:

LG je poskrbel tudi za ljubitelje “selfie”-jev. Če na kameri vključimo sledenje obrazom zadaj gumb, ki ima spodaj LED osvetlitev začne utripati rumeno. Ko kameri uspe izostriti zaznane obraze, se lučka spremeni v zeleno – tako lahko pozabimo na meglene “selfie” posnetke.

Zaključek

LG G Flex je odličen telefon. Če želite izstopati, vam ni prevelik in predrag, potem nakup priporočam. Če ostanemo pri LG, bi se sam raje odločil za LG G2 ali počakal na G3, ampak samo zaradi velikosti in resolucije zaslona. Malo me je zmotilo samo še škripanje telefona, v primeru, ko ga želimo “zravnati”. Ampak bolje da škripa, kot poči. Zaslon do roba se je ponovno izkazal kot odlična zadeva. LG počasi prihaja iz sence konkurentov in z G Flex ponovno ponuja nekaj drugačnega. Upam, da na trg v prihodnosti še pošljejo kakšen manjši upogljivi – ali vsaj ukrivljen telefon.

Plusi

 • Posebnež :)
 • Strojna zmogljivost
 • Odlična baterija

Minusi

 • Velikost
 • Zaslon
 • Cena

Oddaj komentar...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.