LG, Mobilne naprave, Testi

LG G2 – Test

Letošnji prvi test pripada LG G2. Do sedaj še nisem bil uporabnik telefonov LG, tako da nisem vedel, kaj naj pričakujem. LG G2 me je zelo pozitivno presenetil. Predvsem njihov ROM, kakšne bonbončke vse nam ponuja. Do sedaj sem mislil, da je Samsung daleč spredaj, kar se tiče originalnih različic programske opreme, vendar LG nič ne zaostaja, le toliko promocije o teh funkcijah nimajo. 

LG_G2Specifikacije

 • Procesor: 4-jederni procesor 2,26 GHz
 • Delovni pomnilnik: 2 GB
 • Notranji pomnilnik: 16/32 GB
 • Zaslon: 5,2 palčni, 1080 x 1920 px, 16M barv
 • Kamera: 13 MP, optični stabilizator slike, 60fps; spredaj 2,1MP
 • Baterija: 3000 mAh
 • Operacijski sistem: Android 4.2.2
 • Dimenzije: 138,5 x 70,9 x 8,9mm
 • Teža: 143 g

Uporaba

LG G2 kljub velikemu zaslonu 5,2 palca ni prevelik za v roko, saj zaslon sega skoraj popolnoma do roba telefona. Zaradi zaobljenega spodnjega dela v roki deluje še nekoliko manjši, morda bi bila boljša izbira samo bolj groba plastika, da bi bil občutek v roki bolj trden – včasih se zdi, da ti bo kar zbežal iz roke (dokler se ne navadiš). Prvi telefon z zaslonom do roba jim je uspelo narediti zaradi razporeditve gumbov na zadnjo stran telefona. Prvih nekaj ur sem še vedno iskal gumb za odklep na strani, ko pa sem si v nastavitvah vklopil dvo-klik na zaslon za odklep in zaklep telefona, sem tipko zadaj skoraj nehal uporabljati. Za glasnost sta gumba zadaj zelo praktična in sem se jih lepo navadil.

Delovanje naprave seveda po pričakovanjih deluje povsem tekoče. Strojno LG G2 spada med najboljše telefone na svetu in ga nikakor nisem mogel spraviti iz tira, tudi ob zelo velikih obremenitvah. Se pa telefon ob večji obremenitvi za dlje časa zadaj lepo segreje, to pa je tudi vse, kar lahko zapišem kot minus telefona.

Pri programski opremi me je LG zelo presenetil. Samsung ima zelo predelan Android in to veselo oglašuje, LG pa za njim ne zaostaja, tu in tam nam ponudi celo kakšno možnost več. Vendar brez uporabe tega niti ne izvemo, saj nimajo toliko oglasov, ki bi nam prikazale vse te bonbončke. Med programsko opremo LG G2 in Samsung Galaxy S4 ni velikih razlik, vse inovacijske funkcije Samsung Galaxy S4 ima tudi LG G2.

Nekaj slikic, kako izgleda LG ROM:

Baterija

Pri testu sem telefon kar redno uporabljal in uspel priti skozi dan s še nekaj odstotki baterije. Kljub velikemu zaslonu se je torej baterija dobro obnesla, ob izklopljenih podatkih bi verjetno telefon lahko uporabljal nekaj ur tudi še naslednji dan.

Kamera

LG G2 ima 13MP kamero, kar ga uvršča med telefone z boljšimi fotoaparati. Ima tudi optični stabilizator slike. Trenutno na trgu sta s tem stabilizatorjem samo LG G2 in Nexus 5. Od stabilizatorja v tako mali napravi kot je kamera v telefonu ne moremo pričakovati čudežev, je pa kakšna podrobnost lahko bolj ostra ravno zaradi tega. Spodaj se nahaja nekaj slik, posnetih s tem aparatom. Za polno velikost pri odpri sliki kliknite na “View full size 4160×2340” desno spodaj.

Zaključek

Telefon LG G2 je odlična naprava. Gumbov na zadnji strani se hitro navadiš, zaslon do roba pa omogoča fantastično izkušnjo, predvsem pri gledanju video posnetkov. Strojno zaenkrat ni mogoče, da bi potrebovali več moči. Cene LG telefonov so v primerjavi s konkurenco nekoliko ugodnejše in ponujajo enako dobro izkušnjo. Telefon se vsekakor splača kupiti, če imate do sedaj kakšen 4-palčni telefon, pa le preverite njegovo velikost v trgovini pred nakupom, da ne boste preveč šokirani :)

Plusi

 • Zaslon do roba telefona
 • Kamera
 • Solidna baterija

Minusi

 • Nima reže za SD kartico
 • Gretje zadaj ob večji obremenitvi

Zahvaljujem se podjetju Simobil za izposojo LG G2.

2 comments

Oddaj komentar...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.