Nokia 701
Mobilne naprave, Nokia, Testi

Nokia 701 – Test

Zadnji mesec sem imel možnost preživeti čas s telefonom Nokia 701. Telefon me je prijetno presenetil. No, morda operacijski sistem Symbian Belle bolj kot sam telefon, ampak se pozna tudi to, da ima Nokia 701 “pod pokrovom” 1GHz procesor, česar pri telefonih podjetja Nokia do sedaj nismo bili vajeni. Močnejši procesor se predvsem pozna pri nalaganju večjih aplikacij, saj se naložijo veliko hitreje.

Nokia 701
Nokia 701

Symbian Belle

Zelo me je presenetil novi Symbian. Res da smo vrstico z obvestili, katero potegneš od zgoraj navzdol videli že pri Androidu in sedaj tudi pri iOS, sem vesel da jo je uporabila tudi Nokia. Ker je res zelo praktično glavne opcije imeti tako “na easy” pri roki in ne potrebuješ iskanja po menijih. Takoj se opazi tudi, da sam meni ni več tisti klasični ampak je vse v enem, brez map. Seveda si lahko naredimo tudi mape in imamo menije kot do sedaj. Tudi začetni zaslon je nekoliko drugačen. Namizij lahko imamo kolikor želimo (mislim da je omejeno od 1 – 7) widgete pa lahko v ležečem položaju postavimo drugače in na stoječi položaj telefona to ne bo vplivalo. V Symbian Belle je prav tako vgrajena že tehnologija NFC, česar pa žal nisem mogel preizkusiti, ker nimam nobene druge naprave s to tehnologijo.

 

Zaslon

Zaslon na telefonu Nokia 701 je velik 3.5″. Temu bi se danes skoraj lahko reklo mali? Ampak je praktičen, telefon ni velik, kot smo vajeni pri sedanjih pametnih telefonih. Edino kjer je ta zaslon premajhen je pri pokončnem tipkanju – ali pa imam jaz prevelike prste. :)

 

Kamera

Kamera me je zopet malce razočarala, saj še vedno upam pri Nokia telefonih, da dobim vgrajeno Carl Zeiss lečo, ampak temu žal ni tako. Kamero ima povsem enako kot Nokia X7. Je pa zato tolika hitrejša.

 

Ostalo

Če želite hitro Nokio, potem je model 701 prava izbira. Tudi baterija je zdržala nekoliko dlje kot na ostalih modelih, sploh ob vključenem varčevanju z energijo, sem že skoraj pozabil, kdaj sem nazadnje polnil telefon. Ohišje je seveda kakovostno kot vedno, zadnji plošček iz aluminija. Mislim pa, da so nekoliko rešili tudi težavo s segrevanjem tega ploščka, saj nisem opazil, da bi se segrel kot pri X7. Ali pa je to zaradi močnejšega procesorja in so zato hitrejše opravljene zahtevne operacije.

2 comments

Oddaj komentar...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.