Nokia X7
Mobilne naprave, Nokia, Testi

Nokia X7 – Test

Nekaj časa nazaj, sem napisal že dve objavi o telefonu Nokia X7:

 
Danes bom napisal še malo več o tem, kako se je telefon odnesel na testu.

 

Nokia X7
Nokia X7

Nokia X7

 

Prvi vtis, ko sem telefon potegnil iz škatle je bil veličasten. Velik 4 palčni AMOLED zaslon in prav posebna “vesoljska” oblika. Zanimiva je tudi zaobljenost zadnjega dela, ki na začetku daje čuden občutek, saj nismo vajeni, da se nam mobilni telefon tako lepo usede v dlan. Takoj ob prižigu telefona, pa te preseneti še prenovljen vmesnik Symbian Anna. Zaobljene ikone je prvo kar opaziš in so vsaj za moj okus veliko lepše od prejšnjih. Mislim da je to tudi prva Nokia, ki ima micro USB polnilec, tako da ni tiste male luknjice, katere smo vajeni pri ostalih telefonih podjetja Nokia.

Ohišje telefona Nokia X7 je ponovno zelo kakovosten, saj ga sestavljajo kovinski deli, tako kot Nokia N8. Na robovih mobilnika vidimo 4 reže. 2 zgoraj in 2 spodaj. Morda videz zavaja in zgleda, kot da bi bili to 4 zvočniki. V resnici sta zvočnika le spodaj, se pa kljub temu lahko pohvali z odličnim zvokom in tudi s tem, da če pokrijemo reže, se zvok še vedno dobro sliši in to ne bo izgovor za zgrešene klice.

 

Na sprednji strani telefona najdemo le eno sredinsko tipko. Zgoraj je tipka za vklop/izklop. Ob strani pa najdemo tipke za glasnost in kamero. Stranske tipke so na začetku kar nerodne, saj so zelo malo izbočene in na zaobljenem delu, tako da jih na začetku kar težko najdemo. Sem potreboval več kot dva tedna, da sem osvojil njihove položaje.

 

Predalček za SIM kartico
Predalček za SIM kartico
Potrebno je pohvaliti zelo dobra predalčka za SIM kartico in micro SD kartico. Predalček moramo vzeti iz telefona, vanj vstavimo kartico in ga potisnemo nazaj v telefon. Zadeva je preprosta in kakovostno izdelana in ni težav z iskanjem ozkega predmeta, da lahko potisnemo sim kartico notri.

 

Zanimivo, se tokrat Nokia ni odločila za ogromen notranji pomnilnik, saj Nokia X7 vsebuje le 450MB pomnilnika. Je pa zato k paketu priložena 8GB micro SD kartica, tako da vas za prostor na telefonu ni potrebno skrbeti.

 

Gledanje filmov na AMOLED 4 palčnem zaslon z odličnim zvokom je pravi užitek. Seveda ni za primerjati s televizijo ampak na morju ali kakšnem taborjenju v šotoru je zadeva odlična. Barve so enkratne, zvok iz telefona prihaja spredaj, v glavnem zelo dobra izkušnja.

 

So pa pri izdelavi telefona očitno pozabili na baterijo. Baterija ob redni uporabi komaj zdrži cel dan, ob večurni uporabi (recimo 2 uri srfanja) pa postane zadnja kovinska ploščica na telefonu že zelo topla.

Nokia X7 kamera
Nokia X7 kamera

Na žalost v telefon niti niso vgradili nič kaj dobrega fotoaparata, kot bi morda pričakovali. Nokia X7 se ne more pohvaliti z Carl Zeiss lečo in tako vsebuje lečo, katera ostri celotno zajemanje. S tem izgubimo makro efekte oziroma ostrenje bližjih stvari. Vseeno pa senzor zmore zajeti 8MP. Ima pa morda takšna kamera prednost, kadar je potrebno na hitro nekaj ujeti, vendar nam ta stvar ne sme biti preblizu.

 

Nekaj slik iz Velike planine posnetih z Nokio X7:

Plusi:

  • Zaslon
  • Zvok
  • GPS
  • Kakovostna izdelava

 

Minusi:

  • Baterija
  • Kamera

Oddaj komentar...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.