Računalništvo

Windows Live Writer (Beta)

Danes sem si iz radovednosti povlekel Windows Live Wave. Trenutno objavo pišem iz novega Live Writerja. Starega nikoli nisem uporabljal, tako da primerjave niti ne morem delat, je pa zadeva kar lepo urejena. Program se sam poveže z blogom, le svoj URL napišeš uporabniško ime in geslo. Ne pozabite pa prej seveda omogočiti XML-RPC v nastavitvah bloga. Na koncu lahko omogočimo tudi da program s kratkim postom (ki ga za seboj tudi pobriše) pogleda dizajn bloga in nato v programu ko pišemo objavo vidimo točno tako kot bo izgledalo na internetu. Prav tako pridobi tudi naše kategorije, prav tako pa jih lahko iz programa tudi dodajamo. Super! Upam tudi da bodo delovali šumniki in bo tudi objava takšna kot bi morala biti.

Da vidim če delujejo slike, zato je tukaj en screen programa:

image

Tole sliko sem kar prilepil, brez da bi jo kamorkoli shranjeval, še en velik plus Smile

Edino kar zaenkrat pogrešam so “Custom Field”. Morda jih še nisem našel, ali pa jih res ni Sad Program ima tudi podporo za neke plugine vendar žal tudi tam nisem našel dodatka za cunstom fields.

Verzija:

image

Objave se v programu lahko tudi ureja. Dodajamo pa lahko celo tudi strani. Super, super, super, tudi Microsoft kdaj preseneti Smile

Ostale programe pogledam pa še kasneje in o njih tudi kaj napišem – novi msn zgleda kar zanimivo Smile

1 comment

Oddaj komentar...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.