Računalništvo

Windows Media Player Toolbar v Windows7

Ker že nekaj časa za predvajanje glasbe uporabljam Windows Media Player, sem pogrešal funkcijo katero je imela 11 verzija tega predvajalnika in sicer da si lahko v Taskbar dodal toolbar za Windows Media Player in se je pojavilo lepo majhno okno z gumbi naprej, nazaj… Je že res da lahko na tipkovnici s pomočjo tipke Fn enostavno delam vse to, ampak ko kaj delaš z miško paše da samo klikneš :) V Windows 7 s Windows Media Player 12 pa mpžnosti da bi predvajalnik dal v takskbar enostavno ni več. Downgrade seveda nerad delam, zato sem poiskal rešitev za 12 verzijo.

Postopek:

 1. Za začetek potrebujemo datoteko “wmpband.dll”, katera je odvzeta iz Windows Viste in omogoča funkcijo da lahko dodamo predvajalnik v taskbar. Tukaj si lahko prenesete to datoteko:
  32-bitni windows 7: wmpband-x86.zip
  64-bitni windows 7: wmpband-x64.zip
 2. Datoteko seveda vzamemo iz .zip ter jo kopiramo v mapo kjer se nahaja Windows Media Player. Če ne veste v naslovno vrstico skopirajte tole:
  %ProgramFiles%\Windows Media Player
 3. Pojdimo na Nadzorno ploščo (Control panel), in nato Administrative Tools ter tukaj izberemo Services
 4. Sedaj poiščemo Windows Media Player Network Sharing Service in ta “proces” ustavimo (desni klik in Stop, ali pa na desni strani kliknemo Stop)
 5. Zaženemo komando vrstico (Poznamo različne načine, če jih ne poznate lahko kliknete na start napišete cmd in pritisnete enter) ter v njo napišemo:
  regsvr32 “%ProgramFiles%\Windows Media Player\wmpband.dll” in pritisnite enter, če je vse OK se vam to tudi izpiše:
 6. Ponovite 3. korak, namesto 4. kjer ste kliknili Stop pa sedaj kliknite Start.
 7. Zaženete Windows Media Player, ter z desnim klikom kliknite na Taskbar, se pomaknite na Toolbars in na voljo imate izbrati Windows Media Player :)

Upam da še komu pride prav ;)

6 comments

  Hmm, meni avtomatsko izbriše datoteke ven… sem tudi probal in čim izbrišem datoeko je tudi tam med albumi več ni…poglej če imaš kje kaj da ti posodobi albume…

  Ko klikneš na datoteko ti jo predvaja al napiše kaj da je ni? ker če ti jo predvaja, potem je nisi izbrisal…

Oddaj komentar...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.