Splet

Najboljših 7 dodatkov za Chrome

Zadnjih nekaj let kot privzeti brskalnik uporabljam Google Chrome. Skozi ta leta sem namestil in odstranil kar nekaj dodatkov/vtičnikov in prišel do izbora TOP 7 dodatkov, kateri mi izboljšajo uporabniško izkušnjo ali prihranijo čas. V članku ne zajemam vtičnikov, ki jih uporabljam pri razvoju spletnih strani, tako da so zajeti če tisti, ki pridejo prav vsem.

adblock1. AdBlock – Izbriše oglase iz strani

Marsikdo bi me zdaj za ušesa. Ampak splet brez oglasov je lepši. Na straneh katere radi podprete s kakšnim klikom na oglas, si lahko dodatek enostavno onemogočite, pri ostalih pa vam lepo oglase blokira. Če na kakšni strani ne prepozna oglasov, jih z lahkoto označimo in blokiramo sami.


awe-ss2. Awesome Screenshot – Zajem slike spletne strani

Včasih bi radi preprosto zajeli kakšno stvar iz brskalnika in jo shranili v sliko. Awesome Screenshot nam omogoča zajem dela strani, ki ga vidimo, poljubno označenega dela ali celotne strani. Pred shranitvijo jo lahko še uredimo v preprostem urejevalniku.


gmailplus3. Checker Plus for Gmail

Dodatek nam kaže koliko imamo neprebrane pošte. Enostavna je predvsem uporaba, kajti pregleduje račune, s katerimi smo vpisani v Gmail, lahko tudi z več kot enim.  Ima tudi možnost nastavitve zvočnih opozoril, branje sporočil (ne v slovenščini), hitrega odgovora kar v okencu, ki se nam pojavi o novem sporočilu itd.


google_dictionary_logo4. Google Dictionary

Google je za to razširitev poskrbel kar sam. Uporaba je enostavna, besedo, katero ne razumemo 2x kliknemo in pojavi se nam oblaček z obrazložitvijo. Žal ne podpira slovenščine, tako da dobimo razlago v angleškem jeziku, ampak lahko pride še kako prav.


stayfocused5. Stay Focusd

Če se težko osredotočimo na delo in nas vedno znova zapelje na priljubljene spletne strani je ta dodatek obvezen! Nastavimo lahko kdaj in katere strani želimo, da so blokirane. Tako bomo dvignili svojo produktivnost, če slučajno še vseeno zaidemo na prepovedano spletno stran nas dodatek prijazno opomni na to.


multilogin6. MultiLogin

Če pri kakšni strani uporabljamo več računov ali pa se na našem računalniku izmenjuje več oseb, je uporaben tudi MultiLogin dodatek. S klikom na gumbek se nam odpre nov zavihek, preko katerega ne bomo prijavljeni v nobeno stran. Tako da se lahko naprimer na Facebook vpišemo tudi z več računi hkrati.


Tweetdeck-Logo7. TweetDeck

Za vse ki uporabljate Twitter. Preprosto sledenje več #hashtag-om in še nekaj dodatnih izboljšav, ki jih sama spletna stran Twitter nima.


O posameznem dodatku si lahko več preberete tako da kliknete na naslov.

Če ima kdo še kakšnega, ki bi lahko prišel na 8. mesto, naj ga zapiše v komentarjih.

5 comments

    Čakaj, v Chrome lahko jaz natisnem bodisi vse bodisi od strani X do strani Y bodisi izberem strani A, X in Z, lahko tudi tiskam samo izbrano besedilo ter vklopim headerje in footerje. Vse to neodvicno eno od drugega. Ne vidim kaj točno je tu problem, razen, da kakšnih marginov pa res ne vem, če se da nastaviti.

    Sicer je pa glavni problem Chroma renderiranje Google Web Fontov – tu je edini pravi nonsens, ki se dogaja. Baje se sicer to popravlja in je že možno vklopiti v Canary verzijah. Počasi bo morda to prikapljalo do bete in v kakšne pol leta, če bo sreča, do stabilne verzije.

    Tudi jaz mislim, da je Chrome odličen (še večja razlika med brskalniki je bila pred leti, ko je Chrome močno prehiteval IE po hitrosti odpiranja spletnih strani). Me pa moti, da se ne da urediti Page Setup-a, kot je to možno v IE-ju ali FF. V poslovni uporabi, kjer je tiskanje še zelo prisotno bi potrebovali vsaj možnost za vklop stran od strani (to se da zdaj vklopiti le skupaj z vsemi preostalimi header-ji in footer-ji).

      Zaenkrat lahko samo izbiraš vse ali nič. Ni tako dolgo nazaj celo ni bilo možnosti tiskanja izbrane vsebine, ampak samo celotne strani, tako da v prihodnosti morda dodajo tudi več možnosti pri urejanju glave/noge.

Oddaj komentar...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.