Splošno

Android obvestila na računalniku

Ko smo za računalnikom dobimo obvestilo tudi na pametni telefon. Velikokrat se zgodi, da je obvestilo v tistem trenutku nepomembno in če bi vedeli kaj je, telefona ne bi vlekli iz žepa ali dvigovali z mize. Na pametnem telefonu imamo ponavadi naložene vse potrebne aplikacije in nam telefon pušča obvestila iz vseh storitev: Twitter, Facebook, Gmail itd. Za večje storitve obvestila na računalniku že lahko nastavimo, vendar potrebujemo za vsako storitev nov dodatek. Potem imamo cel kup dodatkov na računalniku, ki nas potem še vedno čakajo tudi na telefonu, o klicu, SMS sporočilu in še čim, pa smo še vedno obveščeni samo na telefonu.

Nekaj aplikacij za obvestila obstaja že lep čas, ampak so plačljive, ne delujejo povsem tako kot je treba ali pa enostavno nimajo možnosti prilagoditev. Pred časom sem zasledil novo aplikacijo Notifications+, ki je trenutno še v Beta različici in jo lahko dobite, če se prijavite kot preizkuševalec. Notifications+ ima vse, kar takšen program potrebuje. Lahko nastavimo katere aplikacije naj prožijo obvestila, kako dolga naj bodo obvestila in vse skupaj je precej enostavno za uporabo.

Nekaj ključnih funkcij Notifications+:

  • Če zapremo obvestilo na računalniku, ga bo zaprlo tudi na telefonu
  • Vsaki aplikaciji lahko posebej nastavimo trajanje prikaza obvestila na računalniku
  • Vsa obvestila med telefonom in brskalnikom Chrome so šifrirana
  • Lahko določimo, katere aplikacije ne pošiljajo obvestil v brskalnik Chrome
  • Zelo preprosta namestitev

Slabosti praktično ni, razen to, da je za uporabo potrebno imeti zadnjo različico Android sistema – KitKat 4.4.

Kje dobiti Notifications+?

Notifications+ je trenutno še v Beta različici in ni na voljo vsem. Potrebno se je prijaviti kot preizkuševalec programa in če vas odobrijo lahko aplikacijo prenesete in pričnete uporabljati. Jaz sem od zahtevka čakal samo kakšnih 30 minut, tako da trenutno se kar dobro da priti zraven.

Postopek kako priti do aplikacije:

Meni je tale dodatek super, saj sem tako obveščen o vsem tudi ko sem za računalnikom in takoj vidim, zakaj je telefon zapiskal. Tako ne potrebujem za vsak pisk pogleda usmerjati na telefon. Če bo kdo imel težave pri namestitvi ali uporabi se lahko oglasi v komentarjih.


2 comments

    Zanimivo. Meni dela. Opazil sem naslednje, in sicer, ko me nekdo pokliče tega ne vidim, ampak šele potem dobim notification o missed call na monitorju računalnika. Prav tako imam samo eno aplikacijo nameščeno na telefonu pod aplikacijo notifications, in sicer dialler. Vidim pa, da jih imaš ti več (gmail, twitter itd.). Rešitev?

      Res je, klic se pojavi ko je zgrešen oz. ko se pojavi obvestilo. Če kličeš ti, se pojavi takoj obvestilo. Upam da tudi to še dodajo, ker ostalo je super. Ne vem kako to da ostalih aplikacij nimaš prikazanih? Meni že od začetka deluje vse brez problema in imam na seznamu vse aplikacije, katere prožijo obvestila. Najbolje da se obrneš kar na razvijalca in opišeš problem, zato tudi še je Beta :)

Oddaj komentar...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.